Glutenvrije Aardappel-gehakt schotel
Heb jij geen tijd om uitgebreid te koken, dan moet je vooral deze schotel eens proberen. Super eenvoudig en zo op tafel! En het smaakt voortreffelijk!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Baktijd
30 minuten
Aantal
5 personen
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
circa1 kilo aardappels
350 a 400 gram rundergehakt
Zonnebloemolie
1 fijngesneden ui
1 teentje geperste knoflook
1 blik tomaat in blokjes (400 gram)
Fijn gesneden groene peper (geen pittige)
Kruiden: Paprikapoeder, oregano, zwarte peper, beetje cayennepeper en zout
Geraspte kaas en eventueel mozzarella
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snijd deze door de helft. Snijd deze helften in schijfjes
- Doe ruime laag zonnebloemolie in een anti aanbakpan en bak de schijfjes lichtbruin voor ongeveer 15 min
- Bak intussen het gehakt rul, en voeg de fijngesneden ui toe, en de tomatenblokjes. Doe ook hier de kruiden erbij en roerbak goed door. Voeg de geperste knoflook toe en roerbak nogmaals door.
- Voeg een glaasje water toe en laat op rustig vuur inkoken tot een mooie dikke saus
- Check de aardappels en Strooi er wat zout en de kruiden erover en roerbak ze om
- Neem een ovenschaal en verdeel de aardappels over de bodem. Giet daarop de gehaktsaus
- En daarop de groene peperschijfjes
- Strooi er wat geraspte kaas over en eventueel wat mozzarella
- Bak in een voorverwarmde oven op 200C voor 15 minuten